Vickys mala

Mala

Malasmycken för: Meditation, Healing, Yoga,
Färgterapi, Chakrabalansering m.m...


"I stillhet räknar jag mina välsignelser med tacksamhet & frid i sinnet..."
Vicky 2017-02-12

Hur fungerar mala?
Malasmycken är både vackra att titta på men har även ett annat syfte. För den som vill manifestera olika energier i sitt liv är Malasmycken fantastiska. Alla stenar och kristaller har olika vibrationer och därmed en viss energi. Vi påverkas av dem och kan använda dessa för att balansera, rena och hela. 
Vi påverkas inte bara av stenens vibration utan även av färgen. Färgen på stenen berättar även den vad du vill uttrycka och manifestera i ditt liv. Vi påverkas även av vilka olika vibrationer stenarna har och hur de är kombinerade med varandra.

Vad används mala till?
Malasmycken kan du använda för bön, meditation, affirmationer, healing, färgterapi, yoga, förstärka din aura eller chakra, manifestera dina intentioner mm.

Hur väljer man mala?
Du kan även välja malas efter din favoritfärg, favoritsten, ditt stjärntecken, månadssten osv. Den som önskar kan även göra en konsultation med aurafoto och få sitt mala skapat utifrån dess färger, chakra och övrig information. (Pris för aurafoto tillkommer).

Vad betyder de 108 pärlorna?
I Malahalsband använder man traditionellt 108 pärlor, men det kan i vissa fall även förekomma med 54 pärlor (½ mala). De 108 pärlorna representerar 1 (alltet), 0 (intet) och 8 (evigheten). Vissa malas har även en 109:e sten eller Gurupärlan och den hedrar den andliga läraren, den kan även vara en representation av dig själv, dina familj eller annat som du vill hedra i ditt liv.

Halsband och armband
Malas kan bäras runt halsen som ett vanligt halsband eller viras runt handleden när den inte används.

Övrigt
Det viktigaste att komma ihåg är ändå att det är ditt personliga mala och du ska använda det på det sätt som känns rätt och bäst för dig!! Då ligger rätt energi där och arbetar med dig med eller utan regler... Du kan välja om du vill ha ett mala som jag gjort som finns ute till försäljning eller om du vill ha ett personligt handgjort mala.

Hur konstrueras mala?

Avslutningsvis kan nämnas att inget av de malasmycken jag gör är konstruerade av en slump. Alla detaljer från vilken tråd som används till vilka färger, stenar & kristaller som finns i smycket är noga och omsorgsfullt utvalt för att på så sätt få den bästa effekten utifrån dina önskemål eller intentioner.

Allt gott//Färgdrömmaren - Vicky
Instagram@vickysmala
FB: vickys mala

Mala till Bil/Hem

Alla mala är handknutna och skapade av Vicky. De flesta finns det bara ett enstaka exemplar av. Vissa smycken finns till försäljning som du kan köpa färdiga eller också kan du beställa ditt eget personliga som jag utformar efter dina syften och önskemål. En fin gåva med välsignelse att ge bort som gåva eller till dig själv för att hänga ex på väggen, bilen eller en annan plats du väljer.

33 Bead Ankel Mala (Fot)

Alla 33 bead ankel mala är handknutna och skapade av Vicky. De flesta finns det bara ett enstaka exemplar av. Vissa smycken finns till försäljning som du kan köpa färdiga eller också kan du beställa ditt eget personliga som jag utformar efter dina syften och önskemål.

En del ankelmala som är till försäljning saknar berlocker och är något du kan välja till om du vill.

Malahalsband - 108 Bead Mala

Det finns lite olika utföranden på malahalsbanden. Du kan välja mellan tibetan- yoga- buddist inspirerade mala i en härlig blandning. Halsbanden har alltid minst 108 pärlor och finns med hängen eller tofsar. Några är också utan varken tofs eller hänge efter kunders önskemål. Mala kan också både ha guld-, silverfärgade mellandelar, men också vara helt rena. Allt efter tycke och smak!

Markers och mellandelar används för att föra tillbaka sinnet till övningen och åter fokusera på mantrat eller affirmationen du valt. Markers har ofta en annan storlek för att du ska bli uppmärksam. De ger också en mental bild av var du befinner dig i meditationen. Markers är bra för den som är ny inom meditation. Om du mediterat mycket och har kontroll på ditt sinne behöver du inga markers.

Alla 108 bead mala halsband är handknutna och skapade av Vicky. De flesta finns det bara ett enstaka exemplar av. Vissa smycken finns till försäljning som du kan köpa färdiga eller också kan du beställa ditt eget personliga som jag utformar efter dina syften och önskemål.

18, 21 och 27 Bead Wrist Mala

Alla 18, 21 och 27 bead wrist mala är handknutna och skapade av Vicky. De flesta finns det bara ett enstaka exemplar av. Vissa smycken finns till försäljning som du kan köpa färdiga eller också kan du beställa ditt eget personliga som jag utformar efter dina syften och önskemål.

De wristmala som är till försäljning och saknar berlocker är det något du kan välja till om du vill.

Markers och mellandelar används för att föra tillbaka sinnet till övningen och åter fokusera på mantrat eller affirmationen du valt. Markers har ofta en annan storlek för att du ska bli uppmärksam. De ger också en mental bild av var du befinner dig i meditationen. Markers är bra för den som är ny inom meditation. Om du mediterat mycket och har kontroll på ditt sinne behöver du inga markers.

Du justerar enkelt din wristmala genom att dra i ändpärlorna. Du drar dem åt varsitt håll både för att sätta på det och ta av det.

Shamballa Mala Armband

Shamballa, det mytiska landet, anses av buddhisterna vara beläget i Himalaya-dalen. Riket Shamballa sägs vara en lugn och fridfull plats där människor levde ett harmoniskt liv. Det är inspirationen som ligger bakom Shamballa pärlor som användes för att meditera och bevara lugnet. Pärlor användes för att göra Shamballa armband som gav frid och användes i meditation för att nå upplysning. Shamballa förekommer inom många olika kulturer och traditioner.

Du kan använda Shamballa Mala för ex harmoni, healing, medvetenhet, skapa lugn, reflektion, fokus, eftertanke, mindfulness och mantra recitation. Varje pärla har en magisk energi och en djupare mening... 
Välj ditt Shamballa Mala Armband efter intention, färg eller kristallenergi.

Jag har valt att göra Shamballa mala bracelet i enstaka och dubbla exemplar. De enstaka symboliserar din egen inre resa och par-armbanden symboliserar den energi du vill dela med viktiga människor i ditt liv. Det kan vara en förälder, vän, barn eller partner.

Ädelstenarnas egenskaper symboliserar den energi som binder er samman eller det du vill ska manifesteras för er båda. En fin gåva att ge bort till någon du tycker om!

Beställning av personliga Mala

Mala halsbanden har alltid minst 108 pärlor. Om du önskar en speciell längd, kan du ange det vid din personliga mala beställning. Om man följer traditionen bör malan hänga vid hjärtchakrat, men du kan givetvis ha det vilken längd du själv önskar! Om du vill använda ditt mala som wrap/armband behöver du uppge det vid beställningen! Du kan få ditt mala i lite olika längder ca 70-90cm.

Om du hellre vill kan du beställa ett wristmala (armband). Du väljer själv om du vill ha ett rent, med charms. tofsar, dubbelt osv.

Om du vill använda ditt mala för att ex recitera mantran, kan det vara enklare om du väljer 8mm pärlor. Det beror på tycke och smak såklart...

Alla mala är framtagna och handknutna av Vicky med en knut vid varje pärla.

När du beställer ett mala medföljer:
-
-Information om vad ditt Mala betyder
- Smyckepåse till förvaring
- 30 dagars garanti om det skulle gå sönder
- Omträdning vid slitage till ett reducerat pris

Om du vill beställa ett personligt mala kan du skicka ett mail info@fargdrommaren.se eller ringa 070-4962101. Jag gör både intuitiva och/eller efter specifika önskemål från dig.

Välj rätt storlek på ditt wristmala

Wristmala har 18, 21 eller 27 pärlor beroende på handled och tradition. De används ofta för att göra prostrationer (underkastelse) som är ett sätt att visa vördnad för sakramenten. Syftet med att recitera mantran är för att arbeta med olika sinnen. För att få mer effekt av mantran bör guld, silver eller koppar användas. Wraps bär man på vänster handled.

Generella mått för handled:

SMALL: 16,5 cm
MEDIUM: 18-19 cm
LARGE: 19-20 cm

När du mäter din handled mäter du den över handledskulan tight. (Detta mått uppger du också vid personlig beställning). Beroende av hur du vill att malan ska sitta på din handled lägger du till + 0,5-1cm, för tight fit (du behöver lite utrymme för att det ska kännas bekvämt). Om du vill ha ett wristmala som sitter löst lägger du till 1-2 cm på ditt handeldsmått.

Längd på 108 Bead Mala Halsband

Mala halsbanden har alltid minst 108 pärlor. Om du önskar en speciell längd, kan du ange det vid din personliga malabeställning. Om man följer traditionen bör malan hänga vid hjärtchakrat, men du kan givetvis ha det vilken längd du själv önskar!

Om du vill använda ditt mala som wrap/armband behöver du uppge det vid beställningen! 
Du kan få ditt mala i 3 olika längder ca 70-90cm.

HALSBAND/WRAP 
STORLEKAR & MÅTT:
Dessa Malas passar till följande handleder:

SMALL: 16,5cm
MEDIUM: 18-19cm
LARGE: 19-20 cm

Dessa mått kan anpassas efter din storlek!

Allting har en betydelse...